JavaScript seems to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website. Click here for instructions on enabling javascript in your browser.

D-sun D-vitamin 360 kapsl

    Vitamin D bidrar till att upprätthålla normal benvävnad och tänder
    Vitamin D bidrar till den normala funktionen av immunsystemet
    D-solen upp i lecitin från sojaolja - som säkerställer god biotillgänglighet i kroppen

D-Sun en hög halt av naturliga vitamin D 3, så mycket som 20 mikrogram per. kapsel. Det produceras av samma process som sker i huden när vi vistas i solens varma vår- och sommarstrålar.

En speciell egenskap är tt D-vitamin i D-sun är löst i lecitin från sojaolja - och därmed säkerställa god biotillgänglighet i kroppen. D-sun ges i kapslar av fisk gelatin.

Vitamin D är viktigt för att upprätthålla normalt skelett och styrkan i benen hela livet, eftersom D-vitamin förbättrar upptaget av kalcium vi konsumerar kosten. Kalcium är en viktig del av ben, och genom ökat upptag av kalcium som erhålls genom intag av en effektiv vitamin D som D-sön, grundläggs stark benvävnad.

Vitamin D är även viktigt för att upprätthålla normala tänder.

D-vitamin hjälper också immunförsvaret att fungera normalt, eftersom vitamin reglerande effekt på flera av immunceller.Solvitaminet Vitamin D är också känd som solvitaminet, som vi nämnde kan producera D-vitamin i huden när vi utsätts för solens UVB-strålar eller artificiellt ljus med samma strålning spektrum. För vår del är det bara möjligt under sommaren, och förmågan att producera D-vitamin genom solljus faller också med åldern. Dessutom absorberar vi en liten mängd av vitamin D genom kosten. Vitamin D finns naturligt i fet fisk, fiskoljor lever, äggula, ost och andra feta mejeriprodukter. Du inte får tillräckligt med D-vitamin genom kosten rekommenderar de danska hälsovårdsmyndigheterna dock att i vinter komplettera med D-vitamin från kostttilskud. Det har under senare år varit en ökad fokusering på D-vitamin, och senare forskning har funnit att vitamin har fler effekter än vad man tidigare trott. Bland forskarna utvärderat behovet av vitamin D i dag är högre än man tidigare trott. Experter rekommenderar att vissa grupper, däribland gravida kvinnor, äldre och människor som helklädda året om, ta ett kosttillskott av vitamin D.

D-Sun producerat av mättat fett, lanolin från fårull bestrålas med ultravioletta strålar i samma blå spektrumet som solen. Detta bildar den välgörande vitamin D3 på samma sätt som i huden genom exponering för solens strålar.

Den dagliga dosen av 1 kapsel innehåller:

248 mg sojalecitin
20 mikrogram vitamin D 3 (kolekalciferol)