Hemorrojder

Hemorrojder

Folkmedicinsk tradition

1 tsk frangulabark och en kopp vatten ges ett snabbt uppkok och silas med det samma. (OBS. Viktigt att teet INTE får stå och dra…) Drick en kopp dagligen.

Värm en kastrull havsvatten till lite drygt kroppstemperatur och ta sittbad i detta 1 timme om dagen. Efter 3-4 dagar är hemorrojderna borta.

Tvätta och skrapa en maskrosrot, vänd den i mjöl och stek den i lite smör. Den smakar utmärkt tillsammans med potatis och sallad och kanske kan bota dina hemorrojder. €t detta en gång om dagen. (Maskrosroten är som mest näringrik på hösten, då den samlas in för vinterförvaring.)

Häll en flaska rödvin i en kastrull och värm till ca 40 grader och sitt med baken i detta tills vinet kallnar. Det sägs att en enda behandling räcker.

Vitlök är känt för att stimulera blodcirkulationen, och det är kanske därför den även används för att bota hemorrojder. Ät vitlöksklyftor dagligen så försvinner dom.

Kloka Gubbens kommentarer:

Hemorrojder är mycket besvärliga att bota om man (vilket är vanligt) samtidigt har förstoppning, denna måste först åtgärdas. Dekokter på bark från ek och hästkastanj har också ofta använts med positivt resultat, både för bad och baddning och som the (försiktighet vid invärtes bruk, det finns vissa giftämnen i dessa naturämnen som kan ställa till problem).

<>Hemorrojd-problemet uppkommer alltså rätt ofta som ett resultat av trög mage och ev andra cirkulationssvårigheter i bäcken och mage/underliv.  En stor del av problemet är alltså att tarminnehållet är trögrörligt och knöligt, /samt giftigt/ till följd av stora inslag
av förruttnelse- eller svampbakterier !( Se även Tarmförgiftning)  Robert Grays tarmreningsprogram har ofta då  visat sig ha mycket gynnsam effekt, utan att  kräva alltför stora ingrepp i livsstil och kostvanor.   I fall av återkommande förstoppning kan det kombineras med t ex Living Cleans, ett örtpreparat som brukar kunna stimulera rätt inaktiva tarmar på ett skonsamt sätt.

Hemorrojder är inte sällan ett problem vid beslutssvårigheter och beslutsångest. (Den som är nyfiken på detta sammanhang rekommenderas läsa här.)

Om du har egna hälsoproblem kan du ha stor glädje av SIEMS Webburs i ekologisk medicin.