Fibromyalgi

Värk och ömhet i muskler kan uppkomma av många olika orsaker, men vanligast är förgiftning.

Men om man – som skolmedicinen – klumpar samman alla drabbade till en gemensam slaskdiagnos – ”fibromyalgi” , så finns det naturligtvis inget gemensamt botemedel för alla. Då återstår bara allmänt smärtlindrande behandling, dvs ytterligare förgiftning av nerver och lever. Sen kan läkaren säga att ”det finns ingen bot”….

En särställning när det gäller att skapa fibromyalgisymtom bland kvinnor har – kopparspiral + penicillin + värktabletter + rökning + förstoppning + emotionella problem som omöjliggör avslappning, men det finns också många andra förgiftningar som är mycket verksamma i detta.

[dfrcs name=”Fibromyalgi” title=”Lämpliga kosttillskott:”]

”Utsliten rygg”, diskbråck

Den kinesiska medicnen vet sedan årtusenden att det finns nära samband mellan speciella inre organ, muskler och leder. Redan när t ex tjocktarmen börjar krångla kan man känna av svaghet och värk i svank eller höft. Om man då söker läkarhjälp och röntgen för sin rygg, hittar man inget onormalt på röngenbilden ”-Det är inget fel på din rygg!”

Går man sedan med sin dåliga tjocktarm under några år har de irriterade musklerna i svanken så småningom dragit ryggen sned, och man får ryggskott eller ständig värk. Om man då är tillräckligt envis och kräver ny röntgen kan man finna att också kotorna har påverkats: ”- Aha, du har diskbråck/ utsliten rygg!” (Som om orsaken skulle visa sig många år efter verkan!) Men det finns inte heller något att göra åt, bara smärtlindrande medel, som ytterligare sätter ned hälsan, och värkproblemen tilltar efterhand.

Diagnosen ”utslitenhet” är befängd också av andra anledningar. Om inte kroppen ständigt reparerade förslitningar skulle de flesta ettåringar redan ha utslitna leder. Den riktiga frågan är alltså ”varför reparerar kroppen inte detta slitage?”.

Dessutom är det vanligt att man har ETT utslitet knä, medan det andra är OK. Rimligtvis har man gått lika långt med bägge benen, varför ”slitaget” inte kan vara det avgörande för besvären.

”Belastningsskador”

På samma sätt kan lungproblem åstadkomma svaghet och irritation i axlar, hormonproblem i vader, osv. Dessa muskler blir då lätt överansträngda och ömma. Om någon undrar hur det kan komma sig att unga människor kan drabbas av ”belastningsskador” eller ”utslitning” efter en månads arbete, är detta alltså den sannolika bakgrunden. Vår Herre har gjort kroppen för att den ska användas hela livet, och inte för att den ska hållas i stillhet för att överleva.

Genom att stirra sig blind på muskelvärken försummar man att undersöka de inre organ som via musklerna ”signalerar till yttervärlden”. Om man i första läget behandlar med kemiska gifter, eller kroppens övriga giftbelastning är stark, uppkommer snart en situation med allmänt nedsatt hälsa och värk.

Alternativ behandling

Förgiftning är naturligtvis inte obotligt, om man tar reda på vad förgiftningen består i, och vilka organ som är drabbade. Tarmförgiftning är inte ovanligt. Detta går ofta att göra med naturmedicinska metoder, t ex biopati, kinesiologi, homeopati etc. En effekt av förgiftningen är ofta att cellerna lider brist på speciella näringsämnen, och dessa kan ges som näringstillskott. Ofta innebär behandlingen att man får börja med att stärka kroppens utsöndringsförmåga via tarm o njure.: diet, lavemang, etc.
Även sk Whip-lash-skador påverkas ofta mycket positivt av en behandling som startar inifrån.

En Tempurmadrass kan ofta vara till stor hjälp vid nattlig värk och sömnsvårigheter.

Det är inte alltid så klokt med ”kotknackning” som bot mot akuta ryggskott, särskilt inte för personer med pga förgiftning nedsatta bindvävsligament, leder och diskar. Även om läget tillfälligt känns bättre kan mekaniskt våld ge förslappningar och uttöjningar som försämrar stabiliteten. Bindvävsmassage, massage och mjuka metoder, t ex Strain-Counterstrain är i regel att föredra. Absolut inte massage el ryck vid diskbråcksymtom, dvs känselnedsättningar, förlamningar i ben, etc, eller vid nackproblem hos äldre personer med urkalkningstendenser! Men om inte de grundläggande förgiftningsproblemen åtgärdas får man räkna med ständigt återkommande problem och behandlingar.

Om du har egna hälsoproblem kan du ha stor glädje av SIEMS WEB-kurs i ekologisk medicin.

Folkmedicinsk tradition

# Fiskmjöl lindrar vid olika tyoer av led- och muskelvärk. 1 msk utrört i * kopp vatten är en lämplig dagsdos.

# Plocka en flaska full med färska tallbarr (skotten bäst-plockas på våren och försommaren). Fyll därefter flaskan med rödsprit och låt detta stå i 3-4 veckor. Ju längre destu bättre. Tinkturen kan ha lindrande verkan när man smörjer in värkande muskler och stela leder med den.

Gikt: En del människor anser att värk i samband med gikt kan lindras genom att man smörjer in lederna med matolja. Olivolja rekommenderas särskilt.

Ledinflammation: Lägg ett vitkålsomslag på de onda lederna för att lindra värken.

Stela handleder: Gör ett omslag av krossad vitlök och lägg detta på det onda stället. Eftersom vitlök kan irritera huden, kan det vara klokt att stryka på ett skyddande lager olja eller honung eller lägga gasbinda mellan huden och vitlöken.

Ryggont

# Plocka enris och lägg det i blöt i ett badkar fyllt med varmt vatten. Gör även ett avkok på några kvistar och häll detta i badvattnet. Ligg i badet en halvtimma för att lindra smärtan. (Använd allt på enriset, även bären)

# Gnid rålöksskivor (ganska tjocka) på de onda ställena på ryggen, så lindras smärtan, åtminstone för ett litet tag. Då behöver du bara upprepa behandlingen.

# Ett äldre knep är att lägga en rostfri sked under huvudkudden. Detta sägs ta bort ryggont.

Mailat till SIEM

Ständig värk

Hej kloka gubben!! Jag har värk i hela kroppen,nästan hela dagarna. Ständig huvudvärk, som sitter i hela tiden. Jag är också onormalt trött. Jag är 31 år. Finns det överhuvudtaget någon hjälp mot detta. Vänliga hälsningar. Ps: Har prövat flera olika metoder.

Hej! Ditt brev innehåller inte någon information som gör det möjligt att peka ut exakt ”orsak” eller någon specifik naturmedicinsk behandling. Med all sannolikhet handlar det dock om någon förgiftning – t ex antibiotika, spiral, etc. Det brukar finnas bra hjälp att få, symtomen är normala (men kraftiga) förgiftningssymtom. Behandlingen innebär bl a avgiftning. Du bör först titta på http://www.klokast.se/Giftbroschyr.html och http://www.klokast.se/Fibro.html. m v h SIEM/Ulf

Hej Ulf!! Jag fick ditt svar. Du tror att jag är förgiftad. Det kan jag inte vara, jag äter inga medeciner,använder inte spiral. Jag har provat healing, akupunktur,zonterapi. Det känns oftast bättre en stund men efter ett tag är det lika igen. Gör det riktigt ont prövar jag med Alvedon, men det hjälper inte alls. M V H

Hej igen Viruspåverkan av lever/galla kan ibland vara upphov till liknande problem, men då brukar det utmynna i akuta flunsasymtom efter en tid, om immunförsvaret fungerar. Hur länge har tillståndet varat?

M vh
Ulf


Psoriasisartrit?

Hej! Jag har i ca 15 års tid lidit av ledbesvär, mestadels i knäna. Den enda orsak jag någonsin har hört av läkare är psoriasisartrit, men det har jag uppfattat mest som en gissning. Mina knän har många gånger fyllts med vätska, reumatolog har tömt med spruta och sedan sprutat in cortison. 1989 blev det så pass ofta (2-4 ggr/ år) att man ansåg att jag borde opereras. Vänster knä skars upp och ledsäcken rensades ur. Läketiden var fruktansvärt lång och plågsam. Meningen var att samma sak skulle göras med höger knä, men när jag lärt mig hur plågsam en operation var ville jag inte. Då minskade besvären. (Kändes som att min ovilja till operation styrde bättringen).

Jag har sen i många år gått relativt obesvärad, dock med dålig rörlighet, absolut inte tal om att tex jogga. Dock växte en svullnad sakta upp i höger fotled år för år. Förra året kände jag mig helt OK och började styrketräna. Var jätterädd för vikter på benen men jag ökade på och blev stark, spänstig och snabb. Cyklade 2 mil varenda dag. En underbar känsla! I januari i år slutade jag träna. Högerknät svullnade. Jag tömde hos doktorn. Funkade hyggligt. Blev stel och fick värk, mest på morgnarna. Blev tvungen att tömma samma knä igen i somras. Jag pressade doktorn på åtgärder, hon nämde operation men vi kom överens om tyngre medicinering. Medicinen lindrade något men nu i dagarna slutade jag helt för jag mådde inte bra. Trodde det berodde på medicinen. Jag var deppig och på dåligt humör. Nu är jag pigg och glad men har en hel del värk. Jag känner mig ganska missnöjd med behandlingarna jag fått under åren och börjar nu tänka i nya banor. Läkarvården behandlar bara symtom. Det finns inget vidare intresse för orsaken tycker jag det känns som. Om jag får överdriva är det litegrann som en bilreparation. Jag vill undersöka alternativa metoder. Saker jag hört talas om är akupunktur, reflexologi, homeopati eller kanske sjukgymnastik. Reflexologi prövade jag 2 ggr hos en rastaman på Barbados härom veckan. Det hjälpte upp rörligheten i foten bra. Men bara tillfälligt. Vad tror du? Är homeopati något för mig?

Hej , tack för trevligt brev!
Din berättelse är på många sätt rätt typisk, men tyvärr fastnar många i en evig kretsgång med allt starkare mediciner, och alltmer nedsatt hälsotillstånd till följd av detta. Jag tror definitivt att andra metoder kan ge dig bättre hjälp: Knäna är sannolikt inte det enda hälsoproblemet du har, men ev det mest plågsamma. Det ligger en stor risk i att avgränsa ett hälsoproblem på det sätt som skolmedicinen oftast gör ”knäna är dåliga men resten av kroppen är frisk”. Är t ex talet om helt ”psoriasis” gripet ur luften? Enligt min erfarenhet har din typ av problem ofta samband med dålig tarm- och leverfunktion, vilket också kan ligga bakom hudbesvär.
Sjukgymnastik tror jag inte på i ditt fall, men var och en av de övriga metoderna kan – rätt tillämpad – hjälpa dig avsevärt, liksom ev bindvävsmassage.

Med vänlig hälsning
SIEM/Ulf


Axel mm?

Hej! Jag är en kille på 27 år som har haft problem med astma & allergi sedan länge tillbaka. Jag skulle vilja veta vilka medel som man kan ta för att bli bra (bättre)…. Jag har även problem med en axel har snart provat allt som ultraljud,akupunktur.el behandling  inlamationshämnande   meddel som pronaxen,voltaren t  även en cortison spruta har jag fått. Jag hoppas att du kan hjälpa mig,skadan i axel har jag fått geom jobbet monotomt arbete

Hej , tack för brev!
Först tror jag du ska titta lite på sambandet mellan din axel och dina övriga problem på /siem/fibromyalgi.html. Flera av de muskler som sköter axeln har nära samband med lungfunktionen – och du har som sagt både astma och allergi. Det är alltså sannolikt i lungfunktionen som ”grundproblemet” sitter.
Som du ser på /siem/allergi.html är allergi ett förgiftningstillstånd, dvs kroppen bär på gifter som den försöker/vill befria sig ifrån. Det primära är inte då ”vad ska jag ta”, utan ”vad ska jag göra mig av med”, om du accepterar skillnaden. Det är dels viktigt att undvika i princip allt som belastar kroppens avgiftningsorgan, (alkohol, gifter, skräpmat, läkemedel) dels ge avgiftningsarbetet ordentligt stöd – viss diet, näringstillskott, vätska, etc.

Inflammationshämmande medel tillhör det som hindrar kroppens arbete med att befria sig från gifter. Du skriver att du prövat ”allt”, men nämner främst sådana kemiska läkemedel samt akupunktur. När det gäller akupunktur är den viktiga frågan inte om någon använt nålar på din kropp, utan vilken utbildning och erfarenhet den har som använt nålarna, och hur intensiv behandling du fått. Många gånger är akupunktur utförd av t ex sjukgymnast som genomgått nån veckoutbildning etc närmast värdelös för mer komplicerade tillstånd.

Med vänlig hälsning
SIEM/Ulf


Följder av tarmlidanden?

Hejsan, Har varit in på din hemsida och läst en hel del. Jag har under ca 2 års tid varit drabbad av muskelvärk, huvudvärk och dålig mage. Om jag börjar tänka efter så har nog problemet börjat med att jag varit mycket hård i magen, få toalett besök, redan som barn. Har varit fruktansvärt trött och haft mycket huvudvärk. Mitt största intresse har nästan blivit att få gå och sova. Känns som att jag skulle kunna sova jämt. Så har jag nästan ”alltid” kännt det, men det har naturligtvis blivit värre de senaste 2 åren. Jag har provat att gå till en läkare av och till men insett att jag inte kan få den hjälp jag behövt.
Under olika perioder har jag provat på sjukgymanstik, akupunktur och det senaste är zonterapi.   Har själv funderat på att fasta för att börja en utrensning i kroppen. Kan det vara nåt? Hur går man då till väga, har fastat en period förut men det är några år sen.   Jag är 32 år har två barn och är ensamstående. Är en person som inte gör något ”halvdant”, utan försöker alltid göra mitt allra bästa. Många ser heller inte på mej hur dåligt jag mår. Försöker att ”hålla skenet uppe” både för mej själv och omgivningen.    Men nu börjar mina ben att värka så att jag inte längre kan springa. Det har varit ett litet intresse att vara ute och jogga på kvällarna. ….Har även kännt tidigare att det krampar i musklerna när jag har varit med på motionsgympa. Känner ju att jag skulle behöva träna eftersom jag har ett stillasittande jobb. Därför gör det mej så frustrerad att inte kunna vara med.   Tackar på förhand och hoppas få svar. Med vänlig hälsning  

Hej , tack för brev!
Du har det naturligtvis trist. Dina besvär är rätt så allmänna giftbelastningssymtom , din beskrivning pekar inte på någon särskilt identfierbar orsak som är lätt att avlägsna för att få bukt med dem – dvs om du inte har koppar- eller hormonspiral förstås. (En hel del av dina muskelbesvär pekar åt detta håll, men du nämner inget om detta). Då bidrar den sannolikt avsevärt till de senaste årens problem och bör plockas ut omgående.
….Att få igång en regelbunden tarmfunktion är mycket viktigare än tillfällig fasta – har du verkligen prövat alla normala åtgärder (fiberrik kost, fikon, katrinplommon, …)?

Med vänlig hälsning
SIEM/ Ulf