afte

Munblåsor, afte

Problemet sitter oftast inte egentligen i munnen, utan oftare i immunförsvar och tarm. Se till att du inte har förstoppning, och anpassa din kost så att du komer iväg på toaletten varje dag!

Mailat
Hej!  Jag läste om problemet med munblåsor. Jag har haft enorma problem med detta, men idag har jag det inte. Jag tar Silicol, kisel gel som jag köper på hälsokostaffären (200ml). I början åt jag upp två förpackningar. Efter det gjorde jag uppehåll tills jag fick en blåsa, då åt jag en förpackning till. Nu är det nästan ett år som gått och jag har inte haft några blåsor, jag har inte heller behövt äta cilicol. Prova med det du som har besvär. /K 

Hej K! Tack för ditt mail. Kul att du hittade hjälp!  Lånar din kommentar (anonym) till siten, hoppas du inte har nåt emot det.  Som vi påpekar på sidan är munsår ofta ett uttryck för matsmältningsproblem och   Silicol är ett av flera ”standardmedel” för att förbättra tarmfunktionen, det vi annars har goda erfarenheter finns på /siem/tarmrening.html    M v h SIEM Ulf 
  

Hejsan!    Jag vill ge ett tips angående Afte    Jag har sen 5 år tillbaka varit problemfri från Afte, och jag har haft Afte konstant i 30.   Men sedan 5 år tillbaka så började jag med Bactocil, och sen dess har jag inte haft en enda blåsa (afte)   Jag provade efter 4 år att sluta med Bacticil, då uppstod problemen igen, ett 10 tal blåsor dök upp,sen började jag med Bactocil igen och blåsorna försvann.  Och samtidigt har tandköttet blivit bra, tidigare var tandköttet alltid känsligt, när man borstade tänderrna så blödde det oftast, nu har jag inte sådana problem. …  M v h PO

Hej,
Vill tacka Er som tipsade om hjälp mot  afte på sidan . Bla. en kille som tipsade om Bactocil- jag är överlycklig, har ätit 2 burkar och har klarat mig från dessa fruktansvärda blåsor/inf/feberattacker som jag fått i samband med träning, eller jobbat mkt sovit lite. Nu klarar jag hård träning m.m.Kan leva ett normalt liv!

Jag vill passa på att tipsa  till Er som har liknande problem . köp LONGOVITAL,en vitamin och örtbaserat , dessa tillsammans med Bactocil hjälper.

Ha tålamod!  Från en som blivit fri från helvetet med blåsor i munnen. /HM

Hej!
Avseende munblåsor – förmodligen afte – så finns det ett mkt bra sätt att bli av med dessa. Det har inte med ngn bakomliggande sjukdom eller obalans i kroppen att göra. Jag har lidit av ”afte” i hela mitt liv men har sedan 10 år tillbaka sluppit dessa genom följande (ge tips via din sida):

1.    Undvik ALLA slags tandkrämer.

Tandkrämer innehåller oftast (alltid) ngn eller flera ytaktiva komponenter (emulgatorer mm). Dessa påverkar munnens slemhinna hos alla personer som får afte. Genom att kategoriskt sluta använda tandkräm har jag inga problem alls. Karies har jag inte fått men för att motverka karies borstar jag med tandkräm ngn gång i veckan.
Jag har inte herpes så jag vet inte om det funkar här med. 

Regards
Glenn 

SIEMs kommentar:  Alla blåsor funkar inte på samma sätt och beror inte på samma sak. Ska man pröva sig fram är det viktigt att hålla sig till ofarliga alternativ,  och akta sig för nya skador, t ex av läkemedelsbiverkningar.  Preparaten ovan saknar giftverkningar i  de doser det är fråga om. Därför ses de inte med blida ögon av den s k läkarvetenskapen.

Folkmedicinsk tradition

Lägg ett omslag av malda bockhornsklöverfrö om du har blåsor på tandköttet.

Skölj munnen med potatisvatten så läker blåsorna och försvinner efter en tid. Vid återkommande, upprepa behandlingen. Gör detta 2 ggr om dagen.